chartervisser

 
 
 
         welkom bij de chartervisserDe chartervisser is een gecombineerd bedrijf, er word Vanaf april t / m juli met vaste vistuigen op kreeften gevist op de Oosterschelde.
We vissen met kubben die speciaal voor kreeften en grote krabben bedoelt zijn, de maaswijdte van de kubben  is 6 cm.
 
Vanaf half juli maken we de overstap naar de Westerschelde daar vissen we kleinschalig op de kreeft en zijn we verder af te huren voor de sportvisserij, en vanaf oktober zijn we fulltime inzetbaar voor de sportvisserij.
 
De boot YE52 (visarend) is volledig uitgerust voor allebei de doeleinden, en is van alle gemakken voorzien.
Het is een zware visboot met twee grote slingerkielen waardoor hij zeer stabiel is.
 En er is een groot open werkdek aanwezig, rondom De kajuit is ook nog volop ruimte om een hengeltje uit te gooien.
 
Vissen met vaste vistuigen:
 
De ye 52 vist met vaste vistuigen op voornamelijk kreeft en ook grote zeekrabben, vissen doen we met kubben met grote mazen om eventuele bijvangst te mijden.
De kubben zetten we aan een lijn met aan allebei de kanten Een zwaar anker en om de 10 meter Een kub, in de kubben stoppen we lokaas om de kreeften en krabben te lokken.
De lijnen worden zo dicht mogelijk tegen de stenen bermen gezet van Een steile kant waar veel holen zitten, op deze  plaatsen verschuilen de kreeften zich.
Als de kreeften aan boord komen wordt eerst gekeken van ze niet te klein zijn, verschaald en of het geen zaaddragende kreeften zijn, is dit wel het geval dan worden ze gelijk terug in het water gegooid om een gezond kreeften bestand te behouden.
Als de maatse kreeften aan boord zijn worden er elastiekjes rond de scharen gedaan om Het elkaar kapot bijten te vˇˇrkomen.
 
Sportvisserij:
 
De YE 52 heeft Een capaciteit van maximaal 8 personen, als we opstapdagen hebben varen we uit met minimaal 5 personen.
we varen uit rond 7.30 en proberen tussen 16.30 en 17.00 weer in de haven te zijn, alles is bij ons bespreekbaar voor andere tijden. 
Het vaargebied is de Westerschelde,Oosterschelde .
in het begin van het najaar zijn allebei de wateren goed van visserij, vooral de schar en wijting laat zich goed vangen.
de kabeljauw laat zich rond dit jaar getijde ook goed vangen.
als we verder de winter in gaan dan zijn de voordelta en Westerschelde de  voornaamste wateren om te vissen, we treffen daar nog steed de schar,wijting en gul aan.
in het voorjaar ligt de vis klaar in de voordelta om de schelde's binnen te trekken.
 
Op de ye 52 is alles aanwezig zoals hengels onderlijnen en lood, voor een natje en droogje kun je ook bij ons terecht,
er is verse koffie aanwezig en verschillende soorten frisdrank en bier voor een hapje is er altijd soep aan boord en een andere warme hap is altijd een verrassing.  
  


 

Afbeelding invoegen

 
Afbeelding invoegenAfbeelding invoegen
 

      let op! let op! let op! let op!
     
       we hebben nog plaatsen over op de dagen tussen de feestdagen
       mail of bel even voor een reservering.